Nyitókép forrása: infostart.com

 

A cseh hatóságok bejelentették, hogy Csehországban is megjelent a koronavírus, és jelenleg három személyt ápolnak COVID-19 fertőzéssel. Bár a teljes bizonyosságot jelentő teszteredményekre még várni kell, a hatóságok elég határozottan állítják, hogy „legnagyobb valószínűséggel tényleges pozitív esetekről van szó. A vérmintákat Berlinbe küldték el.

 

Mindhárom beteget karanténban tartják, a betegség lefolyása egyiküknél sem súlyos. Egy esetben egy cseh nemzetiségű idősebb férfiről van szó, aki az olasz Udinei Egyetemen járt nemrég egy konferencián. Hazatérve rögtön karanténba került, mert egyik, a konferencián szintén részt vevő kollégájánál megerősítették a koronavírus jelenlétét.

 

Egy 1999-es születésű amerikai nőt szintén a prágai kórházban ápolnak koronavírussal, ő Milánóban járt, és turistaként látogatott el Prágába. A harmadik beteg Ústi nad Labemben ápolnak, az 1976-os születésű férfit a Masaryk Egyetemi Kórházban ápolnak, családjával Olaszországban voltak kirándulni, így most hozzátartozói is karanténba kerültek.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!