Nyitókép: pestisracok.hu

 

Izsák Balázs szerint a felvidéki magyaroknak a hét végén tartott szlovákiai parlamenti választásokon elszenvedett sikertelensége a jövő új lendületének forrása lehet.

 

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke a felvidéki magyarokhoz intézett hétfői üzenetében arra buzdított, hogy a székelyek és a felvidéki magyarok tegyék közösen sikeressé a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést, és folytassák együtt a küzdelmet a nemzeti régiók védelmében.

 

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban Izsák Balázs megemlítette: a polgári kezdeményezést eddig 5700-an írták alá elektronikus formában a Felvidékről. „Mennyivel jobban állnánk, ha legalább annyi aláírója lenne, mint a szombati választásokon, a magyar közösséget megszólító pártokra adott szavazatok száma” – jelentette ki.

 hirdetes_300x300  

 

Hozzátette: 9500 felvidéki aláírásra van szükség ahhoz, hogy Szlovákia is ott legyen azon hét EU-tagállam között, amelyben az aláírások számra meghaladja a küszöbértéket. A sikerhez azonban százezer felvidéki magyar aláírás kell.

„Közeledik március 10-e, a székely szabadság napja. Egy nap, amikor a szolidaritás Sepsiszentgyörgytől Dunaszerdahelyig, Marosvásárhelytől Budapestig és Pozsonyig átfogja a Kárpát-medencét. Ebben az évben e napnak van egy külön üzenete: a trianoni határoktól szétszabdalt Magyarországon egy a nemzet!”

 

– fogalmazott a felvidéki magyarokhoz intézett üzenetében Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!