Ibolya
  • HUF: 345.90
  • USD: 1.19
  • 23 °C
  • 34 °C
Külügyek

Orbán: általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont

"Végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok", a szerb-magyar határon meg fogjuk őket állítani - mondta Orbán

Nyitókép: mti/archív

 

Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.

 

Hirdetés(x)

Magyarországon 2015-ben építettük meg a kerítést és “hirdettük meg azt a muszlimbevándorlás-ellenes politikát”, amelyet azóta az egész európai közösség ismer és amelyet “sikeresnek is tartok” – jelentette ki a kormányfő.

 

“Akkor még más szelek fújdogáltak Európában, bennünket magyarokat is inzultáltak éppen eléggé azért, mert megvédtük a határainkat”

 

– fogalmazott. Hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint “két dolgot nem csinálunk, nem panaszkodunk és nem magyarázkodunk”.   

 

“Tesszük a dolgunkat, és abban hiszünk, hogy a munkánk az majd beszél helyettünk is” – közölte. Hozzátette: ez igaz a migrációra is. Orbán Viktor hangoztatta: azt tanácsolja mindenkinek, hogy tegyék azt, amit Magyarország már 2015-ben tett.

 

Kiemelte: még ha sikeres is lesz Görögország kísérlete a migránsok feltartóztatására, nem szabad elfeledkezni arról a 130 ezer emberről, aki már északra van a görög határtól, és be akar jutni Európába.

 

Miután Görögország őket már átengedte, a Görögország utáni határokon kell megállítani őket. Ezért nem szabad elfeledkezni a Macedóniának és Szerbiának nyújtandó segítségről, mert meg kell próbálni minél délebbre megállítani ezt a tömeget – mondta Orbán Viktor.

Ha ez nem sikerül, akkor, mint 2015-ben, “végső mentsvárnak ott lesznek a magyarok”, a szerb-magyar határon meg fogjuk őket állítani – tette hozzá.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket