Nyitókép: filantropikum.com

 

Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspök Konferencia (MKPK). A koronavírus-fertőzés megelőzésére hozott intézkedésekről csütörtökön tájékoztatta a püspökök testülete az MTI-t. Az MKPK kéri a szentmiséken a kézfogás és a „nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”.

 

Előírják továbbá a gyóntatóhelyiség rendszeres szellőztetését, és azt, hogy a gyóntatórácsra helyezzenek fóliát – olvasható a közleményben. A papokat felszólítják arra is, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátették: amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat a nagy létszámú egyházi rendezvényekre is.

 

Az MKPK az egyházi intézmények, iskolák és plébániák munkatársait arra kéri, hogy „mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait”.

 

Az egyházi betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására kéri a püspöki kar. A betegeket látogató papokat pedig arra, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!