Nyitókép: EPA/Mohamed Messara

 

Öngyilkos merényletet követtek el az Egyesült Államok tuniszi nagykövetségének közelében pénteken – közölte a helyi média.

 

A Radio Mosaique rádióadó értesülései szerint öt rendőr megsebesült. Egyelőre nem tudni, hogy az elkövetőn kívül meghalt-e valaki.

 

 hirdetes_810x300  

Szemtanúk arról számoltak be, hogy egy férfi robogójával a levegőbe röpítette magát a tunéziai főváros északkeleti részén található nagykövetség őrbódéjánál. A közösségi médiában keringő képeken egy megrongálódott őrbódé, illetve rendőrautó látható.

 

Az Egyesült Államok tuniszi nagykövetsége erősen biztosított. A rendőrség lezárta a helyszínt, ahová mentőegységek érkeztek. A nagykövetség a Twitter közösségi portálon arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a környéket. A térségben sok iroda és nagykövetség található.

 

Tunéziában időről időre előfordulnak támadások a helyi biztonsági erők tagjai ellen. Tavaly nyáron az Iszlám Állam dzsihadistái három helyszínen robbantottak Tuniszban, köztük a francia nagykövetségnél. Akkor egy rendőr életét vesztette és többen megsebesültek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!