Nyitókép: TASR/AP

 

Péntekre már a Vatikánban is megjelent a COVID-19 koronavírus – ezt Matteo Bruni, a Vatikán szóvivője erősítette meg a Sky Tg24 szóvivőjének.

 

A Vatikánhoz hasonlóan Szerbiában is megvan az első koronavírussal fertőzött személy – ezt a szerb N1 hírtelevízió jelentette be.

 

 hirdetes_810x300  

Franciaország: Macron szerint elkerülhetetlen az országos járvány kihirdetése

 

Miután Franciaországban a fertőzöttek száma 423-ra, a halálos áldozatoké pedig hétre emelkedett, Emmanuel Macron francia államfő úgy vélekedett, elkerülhetetlen az országos járvány kihirdetése.

 

Franciaországban a fertőzöttek között van a Nemzetgyűlés egyik képviselője is, Jean-Luc Reitzer, akit csütörtökön szállítottak az intenzív osztályra.

 

A legfőbb franciaországi gócpont a Párizstól északra található Oise megyében található, ahol 105-en fertőzöttek meg. Csütörtökön Párizsban is megjelent a kórokozó, a párizsi tömegközlekedési vállalat, az RATP egyik alkalmazottjánál diagnosztizálták az új koronavírus okozta megbetegedést, de fennakadások egyelőre nem voltak a közlekedésben.

 

A megbetegedések számának növekedése a múlt héten gyorsult fel Franciaországban, amely Olaszország és Németország mellett a Covid-19 fertőzés egyik fő gócpontja lett Európában.

 

Magyarországon már a negyedik koronavírus-fertőzött is diagnosztizálták

 

Magyarországon szintén diagnosztizálták az újabb, immáron negyedik koronavírusos-fertőzöttet – ezt a koronavirus.gov.hu oldalon jelentették be csütörtökön késő este.

 

A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Mindketten a Szent László Kórházban vannak.

 

A harmadik fertőzött Magyarországon egy Milánóban dolgozó Debrecenben élő brit férfi, akinek a koronavírus tesztje csütörtökön lett pozitív.

 

A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.

 

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

 

Teraz.sk/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!