Nyitókép: euroweeklynews.com

 

Új trükkökkel próbálják megszegni az emberek azokat a szigorú rendelkezéseket, amelyeket a koronavírus elleni harc miatt vezettek be az egyes országok. A Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban történő szabályszegésekről szinte futószalagon érkeznek a hírek.

 

Bérbe adják a kutyáikat

 

 hirdetes_300x300  

Nagy leleményességről tanúskodnak a spanyolok, akik a helyi rendőrség szerint tömeges élnek vissza azokkal a kivételekkel, amelyek a kijárási tilalomra vonatkoznak. Spanyolországban a kijárási tilalom nem vonatkozik a kutyatulajdonosokra, ők ugyanis naponta többször kivihetik a házi kedvencüket sétálni.

 

A rendőrség szerint ezt sok spanyol úgy értelmezte, hogy a kutyájával akármeddig kint tartózkodhat és találkozgathat a „kutyaparti“ több tagjával. Sőt, olyan esetek is előfordultak, amikor a spanyolok igazi kutya helyett plüss kutyával mentek ki a városba.

 

Jó néhány spanyol pedig bérbeadásra kínálja a házi kedvencét olyan embereknek, akiknek nincs, csak azért, hogy ezek az emberek is tudjanak egyet levegőzni kutyasétáltatás közben. Az interneten rengeteg ilyen ajánlat található, egy kutyasétáltatás idegen kutyussal kb. 50 euró körül mozog.

 

Olaszországban és Franciaországban hasonló problémákat okoznak a felelőtlen polgárok. Olaszországban múlt héten több százezer embert igazoltattak a rendőrök, közük a tíz százalékának semmi oka nem volt arra, hogy kint tartózkodjon.

 

A párizsi rendőrség arról tájékoztatott, hogy eddig mintegy tízezer embert igazoltattak az utcán, ebből 522-nek bírságot adtak, mivel semmi keresnivalójuk nem volt az utcán.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.