Ibolya
  • HUF: 345.90
  • USD: 1.19
  • 23 °C
  • 34 °C
Külügyek

Míg Vuhanból egyetlen újabb koronavírus-esetet sem jelentettek, addig Olaszországban tegnap 475-en haltak meg

Olaszországban több mint kétezren vannak intenzív osztályon.

Nyitókép: news.sky.com

 

Míg a koronavírus-járvány kínai gócpontjának számító, közép-kínai Vuhanból szerda éjfélig egyetlen újabb esetet sem jelentettek, adddig Olaszországban a polgári védelmi hatóság szerda esti tájékoztatója szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma több mint négyezerrel 35 713-ra nőtt.

Hirdetés(x)

 

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki közlése szerint a járvány kitörése óta először Vuhan városában egy nap alatt egyetlen újabb fertőzöttet sem diagnosztizáltak, miközben Hupej tartomány egyéb részeiről már egy hete nem adtak hírt új betegről.

 

A tartományban a napi halálozások száma is egyre mérséklődik: szerda éjfélig 8 beteg hunyt el, szemben az egy nappal korábban regisztrált 11 halálesettel. Hupejből ráadásul hétfő éjfél óta nem jelentettek újabb fertőzésgyanús esetet sem. A tartományban összesen 67 800 embert fertőzött meg az új típusú koronavírus a hivatalos adatok szerint, közülük mintegy 50 ezret Vuhanban, a tartomány székhelyén. Jelenleg 6636 pácienst kezelnek az új koronavírus okozta Covid-19-es betegséggel a tartományban, közülük 465-en válságos és 1809-en súlyos állapotban vannak.

 

Szerdán 475-en haltak meg Olaszországban

 

Eközben Olaszországban a tegnapi nap folyamán az eddigi legmagasabb halálozási adatnak számító 475-tel 2978-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) áldozatainak száma.

 

Angelo Borrelli, a polgári védelem vezetője hangsúlyozta, a gyógyultak száma egy nap alatt több mint ezerrel 4025-re nőtt. A fertőzöttek száma 2648-cal emelkedett, ez kevesebb a keddi több mint 2900-nál, de több a hétfőn mért adatnál.

 

A halottakat és gyógyultakat nem számítva, a jelenlegi 28710 betegből valamivel több mint 12 ezer tartózkodik házi karanténban, a többi kórházi kezelésre szorul, több mint kétezren intenzív osztályon.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket