Nyitókép forrása: youtube.com/reprofotó

 

A brit Sky News stábja bejutott Olaszország koronavírussal legsúlyosabban érintett városába, Bergamoba, és videófelvételeket készített az ottani kórházban uralkodó egészen döbbenetes állapotokról.

 

A legsúlyosabban fertőzött Lombardia tartományban található Bergamo ma az olasz járvány gócpontja. A felvételeket a XXIII. János Pápáról elnevezett kórházban forgatták. Jól látható, hogy a kórházi szobákban és a folyósokon is mindenütt lélegeztetőgépre kapcsolt emberek vannak. Az orvosok és nővérek emberfeletti tempóban dolgoznak, a legnehezebb mégis az, hogy folyamatosan arról kell dönteniük, kinek adjanak esélyt az életre, és kinek ne. Lélegeztetőgépből ugyanis nem jut mindenkinek.

 

Ez a kórház az egyik legjobban felszerelt intézmény Észak-Olaszországban, ahová naponta 50-60 súlyos állapotú beteget hoznak az intenzív osztályra. Az egészségügyi ellátás emiatt az összeomlás szélére sodródott. A szállítható betegek némelyikét ma már másik tartományba viszik, közben a hatóságok igyekeznek meggyőzni a már nyugdíjas orvosokat és nővéreket arról, hogy saját életüket kockáztatva segítsenek a betegellátásban.

 hirdetes_810x300  

 

A Sky News stábját Bergamo önkormányzata hívta meg a kórházba, a riport lényegében egy brutális hatású segélykiáltás a világba. A Sky News tudósítója azzal zárja az anyagot, hogy

 

Bergamo üzenete világos: készüljetek, vagy ez jön, vagy a totális vesztegzár. Állítsatok le mindent, hogy lassítsátok a kór terjedését.

 

Olaszországban naponta százak halnak meg a koronavírus miatt. A halálos áldozatok koporsóit már a katonaság szállítja el teherautókkal. Míg a kór halálozási aránya globális átlagban 3,6 százalék, addig Olaszországban a pozitívan tesztelt betegek 8 százaléka veszti életét.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.