Nyitókép forrása: wantedinmilan.com

 

Az olasz kormány szigorítani fogja a karantén-intézkedéseket, és nyomást gyakorolnak a tartományi vezetőkre, hogy tiltsák be a kültéri rekreációs és sporttevékenységeket.

 

Lombardiában már a katonák segítenek a rendőrségnek betartatni a karantént és a mozgás korlátozására vonatkozó szabályokat. Beszédes adat, hogy csak csütörtökön Olaszország-szerte 200 ezer embert igazoltattak, mert az utcán tartózkodott, közülük 9600 személyt megróttak vagy pénzbírsággal sújtottak, amiért engedély nélkül hagyta el lakását.

 

A lakosság fegyelmezettségének romlása miatt az olasz kormány szigorításokat tervez, például azzal, hogy országos szinten betiltja a kültéri sporttevékenységet, valószínűleg betiltják a kutyasétáltatás lehetőségét is. Szigorúbban fogják megszabni, ki és hogyan mehet munkába vagy bevásárolni.

 hirdetes_300x300  

 

Kocogás nélkül nem lehet?

 

Az egyik tartományi kormányzó, Stefano Bonaccini szó szerint úgy fogalmazott: „Ha valaki engem arról akar meggyőzni, hogy nem bírja ki kocogás nélkül, akkor kórházba viszem”.

 

Bonaccini az általa vezetett Emilia Romagna régióban már betiltotta a kültéri szabadidős tevékenységeket. Nem véletlenül, ez a második leginkább fertőzött régió az országban, 5200 beteget és 531 halálos áldozatot tartanak nyilván.

 

Jöhet a teljes vesztegzár

 

A szakértők ennek ellenére Milánóra összepontosítanak. Az észak-olaszországi nagyvárosban nagy az esélye, hogy elszabadul a járvány. Csütörtökön a fertőzöttek száma megkétszereződött. Pénteken már 114 katonát vezényeltek a városba. A lakosok a totális kijárási tilalomra készülnek, és megrohanták az üzleteket.

 

Az olasz hatóságok meggyőződése az, hogy nincs más hátra, mint a teljes vesztegzár és a kivétel nélküli tesztelések bevezetése. Ezek az intézkedések viszonylag hatékonyak voltak annál a 11 lombardiai településnél, ahol először ütötte fel fejét a kór.

 

Olaszországban jelenleg már többen vesztették életüket koronavírus-fertőzésben, mint Kínában. Az utóbbi huszonnégy órában 627 fővel (!) 4032-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság péntek esti tájékoztatója szerint, míg a diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legmagasabb számmal, 4670-tel emelkedett.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.