Nyitókép forrása: ta3.com

 

A koronavírus kiindulópontjának számító Vuhan városában zsinórban harmadik napja nem történt új megbetegedés. Ennek ellenére a városban továbbra is érvényesek a szigorú biztonsági intézkedések.

 

A zupermarketek, élelmiszerüzletek, zöldségesek újra megnyitották kapuikat a lakók előtt, de egy háztartásból csak egy ember járhat bevásárolni, és legfeljebb naponta két órát tölthet házon kívül.

 

A kínai hatóságok szombati tájékoztatása szerint az országosan regisztrált 41 új beteg mindegyike külföldön szedte össze a koronavírust. Az elmúlt 24 órában 7 ember halt meg kínában a fertőzés miatt.

 hirdetes_810x300  

 

Jelentések szerint Kína csak akkor oldja fel a vesztegzárat Vuhanban, ha egyetlen új esetet sem regisztrálnak legalább 14 napon keresztül. Van tehát még legalább 11 nap az első lazításig – feltéve, hogy nem történik megbetegedés.

 

A korábbi feltételezések szerint a koronavírus Vuhan városának halpiacáról indult ki. A tartományban 58 millió embert érintő vesztegzár van érvényben már hetek óta. A városi közlekedést úgy állították össze , hogy a vásárolni igyekvő emberek mindenképpen legalább egy ellenőrzőponton kénytelenek legyenek elhaladni. Ezeken a pontokon mindenkinek megmérik a lázát.

 

TA3.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!