Nyitókép forrása: ansa.it

 

Újabb rekordot döntött a fekete statisztika Olaszországban, a koronavírus áldozatainak száma 24 óra leforgása alatt 793 fővel emelkedett. Európa más országaiban is romlott a helyzet.

 

Olaszországban jelenleg 42 681 aktív fertőzött esetet tartanak számon. A halálos áldozatok száma a mai elképesztően magas növekménnyel 4825-re nőtt, a fertőzöttek száma 6557 emelkedett. Eddig összesen 53 ezer olasz állampolgár fertőződött meg a járvány kitörése óta, a felgyógyultak száma több mint 6000.

 

Az ANSA hírügynökség közlése szerint 3 millió maszk érkezett ma Olaszországba a megcsappant készletek feltöltésére. Olyan országok gyártották le őket, mint Egyiptom, India és Kína. Továbbra is Lombardia tartományában a legrosszabb a helyzet. Csak ma 546-tal nőtt a halálos áldozatok száma (jelenleg 3251 az halálesetet tartanak számon az észak-olaszországi tartományban).

 hirdetes_300x300  

 

A fertőzés olaszországi gócpontjai továbbra is Bergamo és Brescia városai, ahol naponta több százzal nő a betegek száma. Milánóban, ahol szintén a járvány súlyosbodására számítanak, szigorítottak a biztonsági intézkedéseken, amelyeket a katonaság tartat be.

 

Egész Olaszországban lezárták a parkokat, a köztereket, 850 ezer embernek három hónapra előre kifizetik a nyugdíjakat. Tilos társaságban kocogni, és túl messzire eltávolodni az otthontól. Más háztartások meglátogatása szintén tilos.

 

Spanyolországban is romlott a helyzet. Az európai járvány második legfertőzöttebb országában jelenleg 21 871 aktív esetről van tudomásunk, a haláleset száma az elmúlt 24 órában 285 fővel emelkedett 1378 főre. A megbetegedések száma 3800-zal nőtt.

 

Németország sem maradt le a koronavírus terjedésében túlságosan, bár nagyságrendekkel kevesebb haláleset történt. A német statisztika szerint 2000 fővel nőtt a fertőzöttek száma, de a halálos áldozatoké „csak” 9-cel. Németországban eddig összesen 77 áldozatot követelt a járvány.

 

Hollandiában a halálesetek száma növekedett látványosan, szombaton 30-cal nőtt azok száma, akiknek szervezete feladta a harcot a kórral szemben (összesen tehát 136-ra nőtt az áldozatok száma). Hollandiában összesen 637 megerősített fertőzésről tudunk.

 

Hasonló statisztikát mutatnak a belgák is: az elmúlt 24 óra mérlege Belgiumban +30 halálos áldozat és +558 fertőzött.

 

ANSA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!