Nyitókép forrása: businesstoday.com

 

Három hetes kijárási tilalmat rendelt el Norendra Modi indiai miniszterelnök országa minden polgárára nézve. Eszerint a világ második legnépesebb országában 1,3 milliárd embernek kell otthon, a négy fal között maradnia a koronavírus-járvány miatt.

 

Egyelőre nem tisztázott, hogy a kijárási tilalom keretében az emberek hogyan szerezzék be az alapvető élelmiszereket és fogyasztási cikkeket.

 

Az egészségügyi szakemberek szerint Indiában május közepéig akár egymillió ember is emgfertőződhet COVID-19-cel. A közegészségügyi veszély miatt az indiai kormány már a múlt héten lezárta a légiforgalmat, bezáratta az üzemeket, az iskolákat, hétfőn pedig leállt a vasúti forgalom is.

 hirdetes_300x300  

 

Modi nyilatkozatában kijelentette, hogy a koronavírussal szembeni harc egyetlen hatékony módja, ha senki sem hagyja el az otthonát.

 

Indiában jelenleg 482 megerősített esetről tudnak, a halálos áldozatok száma 9. Az államvezetés leginkább attól tart, hogy a koronavírus felüti a fejét a szegényebb régiókban, ahol a betegellátás a kapacitáshiány és a színvonalbeli problémák miatt akár össze is omolhat.

 

CTK

Megosztás:
Címkék: India koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!