Nyitókép: Reprofotó

 

Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van – hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

 

Müller Cecília közölte: keddre 187-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és az elhunytak száma kilencre nőtt. A legutóbbi áldozat egy fiatalabb nő, aki számos krónikus megbetegedéssel, köztük szív- és keringési betegségekkel és több más anyagcsere-betegséggel küzdött.

 

 hirdetes_810x300  

Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva a tiszti főorvos arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.

 

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője közölte: folyamatos a védekezéshez szükséges eszközök utánpótlása.

 

Hozzátette: folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karantén betartását, de egyre többen szegik meg a koronavírus elleni védekezés keretében hozott intézkedéseket. Összesen 4207-en vannak hatósági házi karanténban. Esetükben már 177 szabálytalanságot állapítottak meg. 24 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 130 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek – összegezte Lakatos.

 

Kiemelte: a hatósági intézkedéseket azért hozták, mert a fertőzésnek kitettek – akik például külföldön jártak – hordozók lehetnek. Ők más embereket is megfertőzhetnek, esetleg olyanokat is, akiknél ez halállal járhat.

 

MTI/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!