Külügyek

Öngyilkos lett a német tartományi miniszter a koronavírus miatt

Holttestét tegnap késő este találták meg a sínek mellett

Nyitókép forrása: dw.com

 

Öngyilkos lett a német Hessen tartomány pénzügyminisztere, Thomas Schäfer, mert – a hivatalos közlemények szerint – „mélységesen nyugtalanította” a kihívás, hogyan oldja meg a koronavírus okozta gazdasági problémákat.

 

Schäfer haláláról vasárnap délután Volker Bouffier tartományi miniszterelnök tájékoztatta a nyilvánosságot. Az 54 évesen elhunyt pénzügyminiszter testét a vasúti sínek mellett találták meg, az ügyészség önkezűségre gyanakszik.

 

Hirdetés(x)

A Wiesbaden-i rendőrség szombat késő este jelentette, hogy egy férfi holttestére bukkantak az ICE gyorsvonat Hochheim mellett húzódó sínpárja mellett. A halott személyazonosságát csak később állapították meg, és kiderült, hogy Schäferről van szó, aki a CDU tartományi minisztere – vagyis Angela Merkel párttársa.

 

Hessen Németország pénzügyi központjának is tekinthető. Itt található Frankfurt városa, benne Európa meghatározó pénzintézeteivel (Deutsche Bank, Commerzbank, agrártőzsde) és itt székel az Európai Központi Bank is.

 

Bouffier megrendülten beszélt a sajtónak arról, hogy Schäfer az elmúlt hetekben éjjel-nappal dolgozott, hogy enyhítse a gazdasági károkat, amelyeket a koronavírus okozott. A német sajtóban egyébként Schäfert úgy emlegették, mint Bouffier potenciális utódját.

 

Hessen egyébként nem tartozik a legfertőzöttebb tartományok közé, Észak-Rajna Vesztfáliában, Bajorországban és Baden-Württembergben például rosszabb a helyzet. Ennek ellenére a németek is még csak a járvány elején tartanak.

 

Németországban eddig 58 247 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány kitörése óta, a halálos áldozatok száma 455.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket