Nyitókép forrása: dw.com

 

Öngyilkos lett a német Hessen tartomány pénzügyminisztere, Thomas Schäfer, mert – a hivatalos közlemények szerint – „mélységesen nyugtalanította” a kihívás, hogyan oldja meg a koronavírus okozta gazdasági problémákat.

 

Schäfer haláláról vasárnap délután Volker Bouffier tartományi miniszterelnök tájékoztatta a nyilvánosságot. Az 54 évesen elhunyt pénzügyminiszter testét a vasúti sínek mellett találták meg, az ügyészség önkezűségre gyanakszik.

 

A Wiesbaden-i rendőrség szombat késő este jelentette, hogy egy férfi holttestére bukkantak az ICE gyorsvonat Hochheim mellett húzódó sínpárja mellett. A halott személyazonosságát csak később állapították meg, és kiderült, hogy Schäferről van szó, aki a CDU tartományi minisztere – vagyis Angela Merkel párttársa.

 hirdetes_810x300  

 

Hessen Németország pénzügyi központjának is tekinthető. Itt található Frankfurt városa, benne Európa meghatározó pénzintézeteivel (Deutsche Bank, Commerzbank, agrártőzsde) és itt székel az Európai Központi Bank is.

 

Bouffier megrendülten beszélt a sajtónak arról, hogy Schäfer az elmúlt hetekben éjjel-nappal dolgozott, hogy enyhítse a gazdasági károkat, amelyeket a koronavírus okozott. A német sajtóban egyébként Schäfert úgy emlegették, mint Bouffier potenciális utódját.

 

Hessen egyébként nem tartozik a legfertőzöttebb tartományok közé, Észak-Rajna Vesztfáliában, Bajorországban és Baden-Württembergben például rosszabb a helyzet. Ennek ellenére a németek is még csak a járvány elején tartanak.

 

Németországban eddig 58 247 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány kitörése óta, a halálos áldozatok száma 455.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.