Nyitókép forrása: ta3.com

 

A világon ma reggel 1 015 964 igazolt koronavírusos esetet tartottak számon a járvány kitörése óta, 213 ezer felgyógyult és 53 219 halálos áldozat mellett. Így aktuálisan 750 ezer fertőzött per pillanat a világon.

 

Miközben Szlovákiában már jó ideje kötelező a maszk az otthonunkon kívül, addig New York polgármestere még csak most győzködi a lakókat, hogy takarják el arcukat, elhagyják házukat, lakásukat.

 

Az USA vált a járván új központjává, mára virradóra negatív rekord született: eddig egyetlen országban sem halt meg a kórban annyi ember egyetlen nap alatt, mint az USA-ban. A mérleg 1169 halálos áldozat. A Sky News információi szerint ráadásul New York napokon belül kifogy a lélegeztetőgépekből.

 hirdetes_810x300  

 

A koronavírus már nem csak közegészségügyi válságot idéz elő, hanem gazdasági káoszt is. Szinte óránként érkeznek negatív hangvételű hírek Európából és Amerikából is a gazdaság állapotát illetően, ma azonban az ENSZ Világélelmezési Programja is megkongatta a vészharangot: előrejelzése szerint a járvány miatt a világ számos nehéz sorsú pontján elmélyül az élelmiszerválság – magyarul: több helyen éhínségre kell számítani.

 

Nagy-Britanniában a kormány pénteken bejelentette, hogy a koronavírusos megbetegedések számának ugrásszerű növekedésére számítanak, ezért több tábori kórházat állítanak Bristole és Harritage közelében, mindkét helyen 1500 főt befogadni képes struktúráról van szó. Londonban egy négyezer férőhelyes tábori kórházat alakítanak ki.

 

Csehországban 71 főre emelkedett a felgyógyultak száma. Az elmúlt napon kettővel több halottat számlálnak (az összes haláleset száma 46). Egyúttal ma is csökkent a csehországi igazolt esetek száma: az elmúlt 24 órában 269-cel 3858-ra nőtt a fertőzöttek száma (a járvány kezdetétől számítva).

 

Németországból 145 új halálesetet jelentettek pénteken, a fertőzöttek száma 6174-gyel 79 696-ra nőtt. Németországban eddig 1017 emberéletet követelt a kór.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!