Nyitókép: TASR/AP

 

Észak-Koreának nincs egyetlen koronavírussal fertőzött páciense sem – jelentette ki az egyik magas beosztású egészségügyi képviselő. Ez az információ hagy némi kivetnivalót maga után abban az időben, amikor a fertőzöttek száma világszerte meghaladja az egymilliót.

 

Az atomfegyver-arzenállal felszerelt Észak-Korea gyorsan lezárta a határait, miután a szomszédos Kínában januárban először regisztrálták a halálos vírust. Phenjan ezután szigorú óvintézkedéseket vezetett be az országban.

 

 hirdetes_810x300  

Mjong-szu, az észak-koreai antiepidemiológiai intézet igazgatója az állítja, hogy az óvintézkedések bevezetése sikeres volt, ugyanis az országban egyetlen egy ember sem fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

 

Az szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy Észak-Korea a gyenge egészségügyi ellátás miatt rendkívül sebezhető az új vírussal szemben.

 

A Dél-Koreában tevékenykedő amerikai hadseregparancsnok, Robert Abrams szerint Phenjan azon állítása, miszerint az országban egyetlen fertőzött sincs, hazugság.

 

„A hírszerzési információkból kiindulva elmondhatom, hogy egy elfogadhatatlan állításról van szól. Észak-Korea a határátkelőhelyein és az ország belsejében is drákói rendelkezéseket vezetett és ugyanazt csinálja, amit mindenki más – megpróbálja korlátozni a vírus terjedését”

 

– állítja Abrams.

 

Az egyik volt észak-koreai orvos, aki Dél-Koreába menekült azt mondta az AFP-nek:

 

„Észak-Koreában nagyon sokan halnak meg, de a hivatalok azt állítják, hogy ezek a halálesetek nincsenek összefüggésben a koronavírussal”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.