Fatime, Fatima
  • HUF: 344.76
  • USD: 1.13
  • 18 °C
  • 27 °C
Külügyek

Szlovákiában kapott kiképzést a németországi Hanauban merénylő férfi

Februárban kilenc emberrel végzett. A világháború utáni Németország legsúlyosabb rasszista merényletét követte el

Nyitókép forrása: southfront.org

 

Legalább két alkalommal Szlovákiában is kapott kiképzést egy magánbiztonsági cégtől a férfi, aki a németországi Hanauban februárban 9 emberrel végzett – írja a Der Spiegel német lap.

 

A Spiegel szerint Tobias Rathjen tavaly júliusban és szeptemberben járt Szlovákiában, ahol egykori katonák és a különleges egység volt tagjai oktatták őt. Az információt a DPA hírügynökségnek már megerősítették a német nyomozóhatóságok is.

 

Hirdetés(x)

A 43 éves Rathjan február 19-én a hesseni Hanauban kilenc emberrel végzett rasszista indíttatásból, a merénylet után a rendőrség holtan találta meg lakásában, ahol 72 éves anyjával élt – ő szintén halott volt a hatóságok kiérkezésekor. Az interneten rasszista és fajelmélet témájú tartalmakat osztott meg. Ez volt a második világháború utáni Németország legsúlyosabb fajgyűlöletből elkövetett erőszakos bűncselekménye.

 

Később megjelentek olyan információk is, miszerint Rathjen súlyos paranoid skizofréniában szenvedett, 2003-ban rövid ideig kezelték is. Úgy hitte, hogy a titkosszolgálat megfigyeli őt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket