Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

Oroszországban 4700-ra emelkedett a koronavírusos fertőzöttek száma. Az elmúlt huszonnégy órában Moszkvában 7 halálos áldozatot követelt a járvány – közölte a TASS orosz hjrügynökség. Minden áldozatnak volt más súlyos, krónikus betegsége is.

 

A moszkvai halálesetekkel együtt Oroszországban eddig 43 emberéletet követelt a kór. A fertőzöttek száma egy nap alatt 582-vel 4731-re nőtt. Oroszországban szintén leállt a gazdasági élet „nélkülözhetően” minősített része. Zárva vannak az éttermek, vendéglők, kocsmák, kávézók. Az orosz regionális önkormányzatok önkéntes karantént javasoltak a lakosoknak.

 

Németországban 85 788-ra emelkedett a járvány kitörése óta megfertőződött személyek száma. A halálesetéké viszonylag alacsony maradt, eddig 1158 halálesetet írtak a COVID-19 számlájára. Egyesek szerint a fertőzöttek számának mérsékelt növekedése akár járvány stabilizálódását jelzi, ám a kormány szerint még túl korai ilyen következtetéseket levonni az adatokból.

 hirdetes_300x300  

 

Nagy-Britanniában 4313-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, egyúttal csökkent az esélye, hogy enyhítenek a biztonsági intézkedéseken májusig. A briteknél is bezárták a vendéglátó-egységeket és üzleteket az embereket felszólították, hogy maradjanak otthon.

 

Nagy-Britanniában nagyjából 42 ezer igazolt COVID-19-es esetet tartanak nyilván.

 

Spanyolországban a szükségállapot meghosszabbítását javasolja a kormány. Közben újabb 809 ember vesztette életét a járványban, így az áldozatok száma 11744.

 

A két legfertőzöttebb amerikai államban, New Yorkban és Louisianaban továbbra is meredeken emelkedik a halálesetek száma. Csak New York városában 7077 ember halt meg eddig. Az Egyesült államokban mintegy 275 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, ami a világ igazolt koronavírusos betegeinek egynegyede.

 

Brazíliában is kezd kibontakozni a járvány.9216 megerősítet COVID-19-eset és 365 halott a brazilok mérlege. A helyzetet és az ország kilátásait jól illusztrálja az a tegnapi hír, miszerint az ország legnagyobb temetőjében, a Sao Paolo-i Vila Formosában száznál is több új sírhelyet ástak ki. A bizarr látványról beszédes légifelvételek készültek.

 

A 780 ezer négyzetméternyi területen fekvő temetőben 1,5 millió sírt számlálnak. A Vila Formosa más tekintetben is rendkívüli: itt egy átlagos temetés mindössze 6 percig tart, részvétnyilvánításoknak helye nem nagyon van…

 

Forrás: dailymail.co.uk

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!