Nyitókép forrása: cnn.com

 

Az ecuadori kormány elrendelte, hogy a koronavírus halálos áldozatainak holttesteit szükség esetén hatalmas hűtoboxokban kell tartani. Erre azután került sor, hogy Santiago de Guayaquil városában összeomlott a temetkezési szolgáltatások szektora amiatt, hogy egyszerre több száz embert hunyt el a járványban.

 

Hivatalosan Ecuadorban az igazolt fertőzöttek száma 3465, a halottaké 318. Az ország elnöke, Lenín Moreno azonban ezen a héten megerősítette, hogy a koronavírus áldozatainak száma a hivatalos adatoknál jóval magasabb, a hatóságok naponta több száz olyan esetről számol be, amikor vélhetően a fertőzésben elhunytakat elviszik lakásukból. Ő úgy becsülte, mintegy 3500 emberéletet követelhetett eddig a COVID-19 az országban.

 

Az említett város kórházai számára három hatalmas hűtőboxot hoztak létre azért, hogy ott tálalják a holttesteket, míg az illetékes hatóságok nem tudják előkészíteni a megfelelő számú sírhelyet. Ecuadorban jelenleg a karantén intézkedések értelmében a hozzátartozók nem lehetnek ott a temetésen.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz.sk

 

Megosztás:
Címkék: Ecuador koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!