Nyitókép: napi.hu

 

Sebastian Kurz osztrák kancellár több osztrák lapnak is azt nyilatkozta, hogy az osztrákok nem utazhatnak szabadon egészen addig, amíg nem lehet védőoltást kapni a koronavírus ellen, vagy amíg nem állnak rendelkezésre a hatásos orvosságok.

 

„Amíg nem kezdik el a védőoltások beadását, vagy nem lesznek kéznél a hatásos orvosságok, addig ez a betegség elkísér bennünket. Addig nem lesz korlátlan szabadságunk utazni sem, úgy ahogy azt idáig megszoktuk”

 

mondta Kurz a Kurier napilap szerint.

 

 hirdetes_810x300  

A kancellár arra a kérdésre, hogy eszerint az osztrákoknak inkább belföldi üdüléseket kellene-e tervezniük, azzal reagált, hogy nem tudja elképzelni, hogy a COVID-19 elnevezésű betegséget Ausztriában legyőzik, majd a vírust saját gondatlanságukból vissza is cipelik külföldről.

 

A Körkép bécsi szerkesztője: Volt egy kisebb pánik, de még sose láttam ennyi “sportembert” kocogni

 

Kurz hangsúlyozta, hogy a hosszútávú cél biztosítani az európai nyitott határokat, azonban

 

„Ebben a rendkívüli helyzetben nem engedhetjük meg megfontolatlan lépések megtételét”

 

Miután szakértők szerint az év végénél korábban semmiképp sem várható a koronavírus ellen hatásos vakcína elkészítése és piacra dobása, így természetesen Kurzot élesen bírálták a liberális NEOS párt és a jobboldali FPÖ képviselői.

 

„Ausztria teljes lezárása 2021-ig teljességgel elképzelhetetlen – személyes, gazdasági és politikai okokból is”

 

nyilatkozta  Gerald Loacker, a NEOS képviselői klubjának vezetője.

 

Ausztriában jelenleg 12 051 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, miközben 204-en haltak bele a kórba. 1056 személyt kórházban kezelnek, emellett hivatalosan 2998 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Ausztriában összesen 108 416 főt teszteltek le a COVID-19-re.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!