Nyitókép forrása: anadolu

 

A járvány kitörése óta ma reggelig összesen 1 348 628 ember fertőződött meg az újtípusú koronavírussal. A halálos áldozatok száma közel 75 ezerre tehető. Európában és az USA-ban tombol a járvány.

 

Az Egyesült Államokban az elmúlt 24 óra alatt 1150 új halálesetet jelentettek, amivel Amerikában is átlépte a halálos áldozatok száma a 10 ezres határt, csak New York államban 3500-nél is több halottat számlálnak. Az USA-ban eddig 368,5 ezer fertőzést igazoltak, ez a legmagasabb szám a világon.

 

Közben Kína kedden kivételesen egyetlen új halálesetet sem jelentett – idén először. A fertőzöttek száma a hivatalos kínai adatok szerint mindössze 32-vel nőtt. Márciustól a vírust Kínába már csak behurcolják, már ha hinni lehet a központi kormányzat állításának. A hatóságok ugyanakkor elkezdték közzétenni a tünetmentes fertőzöttek számait is, az ilyenekből eddig összesen 1033-at vetek nyilvántartásba. Kínában a halálos áldozatok száma 3331 fő.

 hirdetes_300x300  

 

Dániában jelenleg 4700 fertőzöttet számlálnak, összesen 187 emberéletet követelt a járvány. Ennek ellenére a hatóságok bejelentették, hogy húsvét után lazítanak a korlátozásokon, megnyitják az iskolákat, de csak az alsó tagozaton. Ugyanakkor bizony biztonsági intézkedésekkel még sokáig együtt kell élniük a dánoknak. Valószínűleg ilyen lesz a maszk kötelező viselése. Dánia Ausztria és Németország után a harmadik olyan uniós tagállam, amely enyhítésre készül, igaz, az elsők között vezetett be nagyon szigorú korlátozásokat.

 

A koronavírus elleni harcban példaértékű módszereket alkalmazó Dél-Koreában az elmúlt nap 50 új koronavírus-fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba. Az eddig megfertőződöttek száma 10 331.

 

Recep Tayyip Erdoga, Törökország államfője kedden bejelentette, hogy két 1000 férőhelyes kórházat épít fel Isztambulban, a török járvány epicentrumában. Törökországban a fertőzöttek száma 30 217, a haláleseteké 649 fő. Erdogan szerint a kórházakat 45 napon felépítik.

 

Csehországban az igazolt koronavírusos esetek száma az elmúlt nap 235 fővel 4822 betegre emelkedett. A halálos áldozatok száma 78, a felgyógyultaké 121. A legtöbb fertőzöttet Prágában tartják nyilván. A mai naptól Csehországban ismét megnyitják többek között a sportközpntokat, csütörtöktől a kertészeti, építőipari, és vasárukereskedéseket is. A sportolás is engedélyezik maszk nélkül, de az üzletekben kötelező a maszk viselése.

 

Németországban az elmúlt 24 órában 3834 fővel nőtt a koronavírusos esetek száma. A németeknél van a világon a negyedik legtöbb fertőzött, számuk alulró súrolja a 100 ezer főt. Hétfőn újabb 173 haláleset történt, így eddig 1607 emberéletet írnak a koronavírus számlájára.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: koronavírus

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!