Nyitókép: AFP

 

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén kezdett terjedni.

 

A 11 milliós várost január 23-án zárták le, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

 

 hirdetes_810x300  

A CCTV kínai állami hírcsatorna beszámolója szerint a jegyeladások alapján szerdán mintegy 55 ezer ember hagyja el Vuhant vasúton. Az egészségügyi hatóságok mindazonáltal továbbra is azt tanácsolják a város lakóinak, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak el. Az utazást csak azoknak engedélyezik, akiknek van igazolásuk, hogy egészségesek.

 

Kína szárazföldi részén kedden 62 újabb embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel, közülük 59-en külföldről utaztak be. A behozott esetek száma ezzel 1042-re emelkedett. Ugyanezen a napon 137 tünetmentes fertőzöttet azonosítottak, közülük 102-en érkeztek külföldről. Jelenleg 1095 aszimptomatikus vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

 

Kedd éjfélig összesen 81 802 Covid-19 megbetegedést regisztráltak, közülük eddig 3333-an hunytak el a kínai szárazföldön.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.