Emma
  • HUF: 360.64
  • USD: 1.18
  • -2 °C
  • 3 °C
Külügyek

Koronavírus: Másfél millió fertőzött a világon, közel 90 ezer halott (nemzetközi körkép)

A csheknél száz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma. Amerika megelőzte a spanyolokat, az ausztrálok nyomoznak...

Nyitókép forrása: nebcnews.com

 

A Johns Hopkins Egyetem interaktív térképes adatbázisa szerint csütörtök reggel a koronavírus-fertőzöttek száma 1 484 811 főre emelkedett. A legtöbb beteg az Egyesült Államokban van. Százezer felett van a fertőzöttek száma Spanyolországban, Olaszországban és Németországban.

 

Amerika megelőzte a spanyolokat és közelít az olaszokhoz

 

Az USA-ban rendkívül súlyos számokat közöltek a szerdai elhalálozásokról. Az elmúlt 24 órában 1973 ember halt meg COVID-19-ben, ez az eddig legmagasabb szám. A halálos áldozatok száma így 14 695 főre emelkedett az USA-ban.

 

Az Egyesült Államokban jelenleg 431 838 igazolt koronavírusos esetet tartanak nyilván a járvány kezdete óta. A felgyógyultak száma 23 865.

 

Csehországban száznál több halálos áldozat

 

Csehországban 295 új fertőzöttet vettek számba, így 5312-re emelkedett a betegek száma, 233 felgyógyult személy mellett. A COVID-19 számlájára azonban már összesen 104 emberélet írható (24 óra alatt 11 új haláleset).

 

Kína tartja magát

 

A járvány szülőhazájából tegnap összesen 63 új fertőzést jelentettek, két új halálos áldozat mellett. Egyelőre a járvány nem kapott új erőre Kínában, a fertőzöttek a Hongkong közelében fekvő Kvang-tung tartományból kerültek ki. A korábbi gócpontban, Hupei tartományban nem regkisztráltak új eseteket.

 

A britek joggal aggódhatnak

 

Nagy-Britanniában szerdán eddig sosem látott  számban, 938 fővel emelkedett a halálos áldozatok száma. A COVID-19 így a szigetországban eddig összesen 7097 emberéletet követelt. A kormány szakértői szerint ezek a számok még mindig azt jelzik, hogy „nem csúszott ki az irányítás” a kezükből.

 

Ausztráliában nyomozás folyik

 

Ausztráliában a rendőrség nyomoz a Ruby Princess nevű kirándulóhajó ügyében, amely különös körülmények között márciusban engedélyt kapott, hogy fertőzött utasai elhagyják a hajót a Sydney-i kikötőben.

 

A hajó Új-Zéland partjai közeléből tért vissza Ausztráliába. Március 17-18-án a hajóorvos néhány utason a koronavírus tüneteit fedezte fel, ennek ellenére az Új-Dél-Wales-i közegészségügyi hivatal engedélyt adott a hajó dokkolására és az utasok kiszállására. Összesen 2700 ember hagyhatta el a hajót, potenciális fertőzöttek, akik közül csak keveseket teszteltek.

 

A hatóságok eddig 600 további fertőzést és 13 halálesetet kötnek a Ruby Prinesshez. Jelenleg azt nyomozzák, ki a felelős azért a döntésért, ami a kontinensre juttatta a vírust. AEljárás indult a hajót üzemeltető cég ellen is, állítólag eltitkolhatták, hogy betegek vannak a hajón. Sokat segíthetne a feketedoboz vizsgálata, amely bizonyára felvette a hajó kapitánya és a közegészségügyiek közt zajló beszélgetést, ám eddig egyik kik9ötő lakossága sem vette jó néven, hogy kikössön nála a Ruby Princess. Utasok ugyan már nem tartózkodnak a fedélzetén, de az 1000 fős személyzet még igen, ők pedig karanténban vannak.

 

Oroszok és a nagy számok

 

Moszkva azt állítja, hogy mát több mint 1 millió embert tesztelt koronavírusra. Az eddigi statisztikák szerint 171 ezer embert helyeztek orvosi ellenőrzés mellett hatósági karanténba. A hivatalosan megerősített fertőzöttek száma 8672. A halálos áldozatoké 63. A legfertőzöttebb terület Moszkva, itt 5841 COVID-19-beteget tartanak számon.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket