Nyitókép: AP/Getty

 

Kiengedték a kórházból Boris Johnson brit miniszterelnököt – közölte vasárnap délután a Downing Street.

 

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnson – aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorult kórházi kezelésre – a londoni St. Thomas kórházból Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott.

 

 hirdetes_300x300  

Az 55 éves Johnsont éppen egy hete, múlt vasárnap vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és bár tíz napot töltött elkülönítésben Downing Street-i rezidenciáján, betegségének egyes tünetei nem múltak.

 

Hétfőn Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott. Az intenzív kezelés kezdete után elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorult semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nem diagnosztizáltak nála tüdőgyulladást.

 

A miniszterelnöki hivatal szóvivőjének vasárnap délutáni tájékoztatása szerint orvosi stábjának tanácsára Johnson „nem áll azonnal ismét munkába”, egyelőre lábadozik.

 

A kormányfő 79 éves édesapja, Stanley Johnson a BBC rádiónak nyilatkozva a minap kijelentette: az, hogy fia már nem szorul intenzív kezelésre, nem azt jelenti, hogy teljesen túljutott a betegségen.

 

Hozzátette: fiának most pihennie kell, és ehhez időre van szüksége. „Nem hiszem, hogy csak úgy túlléphet ezen, egyenesen visszamehet a Downing Streetre és ismét magához ragadhatja a gyeplőt lábadozási idő nélkül” – fogalmazott a brit miniszterelnök édesapja.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!