Nyitókép forrása: euronews.com

 

1,8 millió fölé emelkedett ma a koronavírusos fertőzöttek száma a világon, miközben 112 241 emberéletet írnak a SARS-CoV-19 számlájára. A járvány gócpontja Európából áttevődni látszik az USA-ba, csak New York államban 700 fölötti értékkel nő naponta a halálos áldozatok száma.

 

Csehországban elbizonytalanodtak a lazítások kapcsán (?)

 

A csehek az elsők között jelentették be, hogy elkezdik lazítani a korlátozó intézkedéseket. Bizonyos enyhítéseket már az ünnepek előtt is érvényesítettek, de a CTK hírügynökség vasárnapi közlése szerint a kormány csak akkor folytatja a korlátozások feloldását, ha nem nő az új fertőzöttek száma napi 400 fölé.

 

 hirdetes_400x285  

Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter-helyettes szerint ráadásul a lakosság fegyelmének alábbhagyása miatt a jövő hétvégére a megbetegedések számának emelkedésére számítani. Csehországban ma 5952-re nőtt a fertőzöttek száma (+50 beteg az elmúlt 24 órában). A halálos áldozatok száma eddig 138.

 

Az Egyesült Államokban tombol a járvány

 

Az Egyesült Államokban közel 30 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma egyetlen nap alatt. A hatalmas szám a tesztelések kiszélesítésére is visszavezethető. A 350 millió lakosú USA-ban a mai napig 2,69 millió embert teszteltek le, a legtöbbet a legsúlyosabb helyzetben lévő New York államban (csaknem félmilliót).

 

Az Egyesült Államokban edig 21,5 ezer ember halt meg a járványban, ez rosszabb az olasz halálozási statisztikánál is.

 

Olaszországban négy hete nem volt ilyen „kevés” halott

 

Mérséklődött a halálos áldozatok számának növekedése Olaszországban jelentősen mérséklődött: ma 431 fővel 19 899-re nőtt az elhunytak száma. Március 19-én volt utoljára ilyen szinten a fekete statisztika Olaszországban. Az aktív esetek száma vasárnap 102 253-ra nőtt (+1984), az összes fertőzött (elhunytakkal és felgyógyultakkal együtt) 156 363.

 

Csökkent az intenzív ellátásra szorulók száma is 38 fővel, így jelenleg 3343 beteget ápolnak az olasz intenzív osztályokon. A legtöbbjüket Lombardiában (1176). Összesen 278 ezer ember került COVID-19 miatt kórházba könnyebb vagy súlyosabb tünetekkel a járvány kitörése óta.

 

Hollandiában enyhe javulás

 

Vasárnap Hollandiában meghaladta a fertőzöttek száma a 25 ezret – írja a Reuters. Ez egyetlen nap alatt 1188 új beteget jelent. A halálos áldozatok száma 94 fővel 27374-re emelkedett. A holland statisztika egyébként szintén javult az elmúlt napokban a korlátozó intézkedések szigorításának következményeként.

 

Körké.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!