Nyitókép: TASR/AP

 

Az ukrán hivatalok szerdán már a negyedik, a pravoszláv egyházhoz tartozó kolostort helyezték karantén alá, ugyanis az épületben terjedni kezdett az új típusú koronavírus.

 

Vitalij Klička, a kijevi polgármester tájékoztatása szerint lezárták a kijevi Szent Pokrovsky kolostort, miután 12 szerzetesnek pozitív lett a koronavírustesztje.

 

 hirdetes_400x285  

Múlt héten Kijev legikonikusabb pravoszláv kolostorát, a Pecserszka Lavrát is lezárták, mivel 150 szerzetes megfertőződött, legkevesebb három pedig meghalt a koronavírusban.

 

Az újabb gócpont kialakulásától azután kezdtek el tartani, miután a pravoszláv hívők gyülekezni kezdtek az egyház második legnagyobb ukrajnai kolostorában a pravoszláv húsvét megünneplése kapcsán. A rendőrség nyomozást indított a karanténra vonatkozó rendelkezések megszegése miatt.

 

A jelenleg karanténba helyezett pravoszláv kolostorok az ukrán egyházhoz tartoznak, az egyház azonban elutasítja a kormány által hozott óvintézkedések betartását, a hívőket pedig az istentiszteleten való részvételre buzdítja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!