Zsuzsanna, Tiborc
  • HUF: 345.12
  • USD: 1.17
  • 22 °C
  • 32 °C
Külügyek

Johnson: Most kezdjük két vállra fektetni a vírust

Johnson szerint tényleges jelek vallanak arra, hogy Nagy-Britannia most már kezd túljutni a járvány tetőzésén.

Nyitókép: EPA/Neil Hall

 

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint, bár Nagy-Britanniában kezdik „két vállra fektetni” a koronavírust, továbbra is az a legfontosabb cél, hogy ne alakulhasson ki a Covid-19-járvány újabb hulláma.

Hirdetés(x)

 

Johnson maga is átesett a betegségen, néhány napig intenzív kezelésre is szorult, és a hónap eleje óta vidéki rezidenciáján lábadozott.

 

Hétfőn állt ismét munkába, és a Downing Street-i miniszterelnök hivatal előtt felolvasott nyilatkozatában közölte: tényleges jelek vallanak arra, hogy Nagy-Britannia most már kezd túljutni a járvány tetőzésén.

 

Ha ez a vírus fizikailag látható támadó lenne, akkor azt lehetne mondani, hogy „most kezdjük két vállra fektetni” – fogalmazott a konzervatív párti miniszterelnök.

 

A kockázat azonban most a legnagyobb, hiszen az eddig elért siker láttán sokakban felmerülhet, hogy nem érkezett-e el az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének – tette hozzá.

 

Johnson közölte: azt kéri az üzleti vállalkozásoktól, hogy legyenek úrrá türelmetlenségükön, mert nem szabad megkockáztatni a járvány újabb hullámának kialakulását, és azt, hogy emiatt „ismét a fékbe kelljen taposni”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket