Nyitókép: globalpsa.com

 

A koronaválság után Szicília minden erejével azon lesz, hogy visszacsábítsa a turistákat. Ahhoz, hogy az olasz szigeten az élet visszatérjen a normális körülmények közé, a hivatalok kifizetik a turisták költségeinek egy részét.

 

A Daily Mail napilap szerint konkrétan a repülőjegy árának a feléről és a hotelben töltött minden harmadik éjszakáról van szó, de emellett a turisták ingyenes belépőjegyet is kapnak a múzeumokba.

 

 hirdetes_810x300  

Olaszországban a turizmus a GDP 13%-át alkotja, a koronavírus miatt azonban a gazdaság két hónap alatt legkevesebb egymilliárd eurótól esett el. Szicília ezért úgy döntött, hogy eredeti módszerrel próbálja meg visszahódítani a turistákat. A voucherek a turisztikai központ hivatalos oldalán lesznek elérhetőek.

 

Olaszország különböző módszereket próbál kieszelni arra, hogyan tehetné biztonságossá az országot a turisták előtt. A tengerparton például távolságtartást vezetnének be, a Nuova Neon Group pedig már be is mutatta azt a plexiboxot, amelyikbe két ember férne be nyugágyastul, napernyővel.

 

Daily Mail

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.