Nyitókép: TASR/AP

 

Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járványt az Egyesült Államokat valaha ért „legrosszabb támadásának“ könyvelte el. Trump hozzátette: ez a járvány súlyosabban érintette az USA-t, mint a japánok Pearl Harbor ellen indított támadása vagy a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

 

Trump és a körülötte álló vezetőség azt fontolgatja, hogy feljelentést tesz Kína ellen azért, ahogyan a világválság kezdeti szakaszában a problémához viszonyult. Peking azt állítja, hogy USA ezzel akarja elterelni a figyelmet arról, hogy a koronavírus elleni harcban csődöt mondtak.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Államokban a legfrissebb adatok szerint 1,2 millióan fertőződtek meg koronavírussal és több mint 73 ezren hunytak el a betegségben.

 

„Erre az egészre nem szabadott volna, hogy sor kerüljön. Ott kellett volna megállítani, ahol kirobbant, mégpedig Kínában, de ez nem így történt“

 

– mondta Trump, majd hozzátette:

 

„Erre a láthatatlan ellenfélre (koronavírusra – szerk. megj.) háborúként tekintek. Nekem az a módszer nem tetszik, ahogy eljutott hozzánk, mert ezt az egészet meg lehetett volna előzni“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.