Nyitókép: GettyImages

 

A kínai orvosok legújabb tanulmányukban utalást tettek arra, miszerint az új típusú koronavírus nemi érintkezés során is terjedhet. Az orvosok felfedezése egyelőre csak ideiglenes és további kutatások szükségesek az igazolásukra.

 

A koronavírus nemi érintkezéssel történő terjedésével a kelet-kínai Sangcsiu városában működő kórház orvosai foglalkoztak. Az orvosok azt vizsgálták, hogy a SARS-CoV-2 vírus előfordul-e a férfiak spermájában.

 

 hirdetes_810x300  

A vizsgálatot 38 olyan férfi mintáján végezték el, akik koronavírus-fertőzéssel feküdtek kórházban. A vírus jelenlétét 6 férfi (16%) mintájában fedezték fel. Az orvosok szerint ez azt jelenti, hogy a vírust nemi érintkezés útján is lehet terjeszteni, még ha az esélye nagyon csekély is.

 

A kutatók hangsúlyozzák, hogy az eredményeik csupán ideiglenesek, a vizsgálatot egyelőre kevés emberen végezték el, és további kutatásokra lesz szükségük ahhoz, hogy valóban megbízható információkat tudjanak adni.

 

Az orvosok arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben egy férfi spermájában kimutatható a SARS-CoV-2 vírus, az még nem azt jelenti, hogy a vírus továbbra is aktív és képes tovább fertőzni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!