Nyitókép: Scott Olson/Getty Images

 

Bírálta a Fehér Házat a koronavírus-járvány kezeléséért Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke a Történelmi Fekete Főiskolák és Egyetemek (HBCU) végzőseinek elmondott beszédében, valamint felhívta a figyelmet a rasszizmus veszélyére is.

 

„Ez a járvány teljes mértékben leszámolt azzal az illúzióval, hogy a vezetésben lévők tudják, mit csinálnak”

 

–  jelentette ki az előre felvett beszédben a demokrata párti volt elnök, hozzátéve, hogy a legtöbb közülük nem is próbál úgy tenni, mintha irányítana.

 hirdetes_300x300  

 

Obama leszögezte, a világjárvány azt jelenti, hogy a 2020-as végzősök generációjának hamarabb kell felnőnie, és azt tanácsolta nekik, mindig azt tegyék, amit helyesnek látnak.

 

Habár nem nevezte néven sem Donald Trump elnököt, sem más kormányzati vezetőt, Obama azt mondta, sok, hangzatos címmel és fontos állással rendelkező „úgynevezett felnőtt” kisgyerek módjára gondolkozik, a könnyebbik, kényelmes utat választva, és ezért áll minden a feje tetején.

 

Barack Obama a volt amerikai elnökök hagyományaihoz híven túlnyomórészt kerülte utódja, Donald Trump és kormányzata nyilvános bírálatát azután, hogy 2017 elején, második mandátumának lejártával távozott a Fehér Házból.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!