Orsolya
  • HUF: 363.73
  • USD: 1.19
  • 7 °C
  • 19 °C
Külügyek

A magyar kormány felszámolja a tranzitzónákat

A tranzitzóna megvédte Magyarország határait, ezért is sajnálatos az Európai Bíróság ez ügyben hozott ítélete.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

 

A kormány felszámolja a tranzitzónákat, csak az ország határain kívül, külképviseleteken lehet menekültügyi kérelmet benyújtani – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

 

Gulyás Gergely közölte: az intézkedés végrehajtása folyamatban van, négy ember, aki idegenrendészeti őrizetben volt abban is marad, 280 embert pedig menekültügyi befogadóállomásra visznek. A Belügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Igazságügyi Minisztériummal együttműködve megteszi a szükséges lépéseket – tette hozzá.

Közölte: a tranzitzóna olyan megoldás volt, amely megvédte Magyarország határait, és sajnálatos az Európai Bíróság ez ügyben hozott ítélete. Mivel Magyarország köteles betartani az ítéletet, nem tehet mást, mint hogy megszünteti a tranzitzónákat – mondta.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Janicsár
2020. máj. 21. 15:19

Ha nem pont tegnap hozott volna ítéletet az Európai Bíróság a Benes dekrétumokkal kapcsolatban, akkor tuti, hogy a magyar kormány ignorálta volna a tranzitzónák megszüntetését kérő ítéletet. Itt látszik, mennyire zsákutca a magyar kormány ignoranciája ez európai intézmények véleményével kapcsolatban. Ugyanis ha mi semmibe vesszük a véleményüket, ne adj' Isten egy bírósági ítéletet, mert nem tetszik nekünk, akkor ugyanezt fogjuk kapni a szlovákoktól, románoktól, hiszen mutogathatnak ránk: a magyar kormény le se bagózza az EU-t, ők meg bezárják mondjuk a magyar iskolákat, stb...., nem érdekel, hogy ki mit mond, ez az ő belügyük, egy szuverén ország, aki ugrál, az soros ügynök, úniós bürokrata.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket