Nyitókép: Sven Hansche/Shutterstock

 

Görögország több mint két hónap után az idegenforgalom fellendítése érdekében újraindította az Égei- és a Jón-tengerben fekvő szigetekre történő rendszeres közlekedést. A szigetekre a turisták komppal vagy repülővel juthatnak el. Mindemellett az egész országban megnyitnak az éttermek, kávézók és a bárok.

 

A görög szigetekre a koronavírus-járvány kirobbanása óta csak azok az emberek utazhattak, akiknek ott van az állandó lakhelyük, vagy azok, akik árut szállítottak a szigetekre.

 

 hirdetes_810x300  

Mivel Görögországban alacsony a fertőzöttek száma, ezért a görög kormány már a nyári szezon megkezdése előtt (június 15.) engedélyezte az üdülési szezon megnyitását. A görög válságstáb május végéig teszi közzé azoknak az országoknak a listáját, ahova az emberek anélkül utazhatnak, hogy be kellene tartaniuk a 14 napos karantént.

 

A görög válságstáb által kiadott rendelkezés értelmében a kompokon és az éttermekben is szigorú szabályokat kell betartani. A kompok az eddigi engedélyezett létszámnak egyszerre csupán a felét szállítják át a szigetekre. Az éttermekben az asztaloknál legfeljebb hat ember ülhet, az asztaloknak pedig csak a felét foglalhatják el a vendégek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!