Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden bejelentette, állatról emberre is terjedhet már a koronavírus. Erre utal azoknak a holland állattenyésztőknek az esetek, akik egy nyércfarmon kaapták el a kórt. Ez lehet az állati eredetű fertőződés első regisztrált esete.

 

Az AFP hírügynökség közléses szerint a WHO a holland hatóságokkal szorosan együttműködve három fertőzést vizsgálnak, és a jelek szerint a vírus állatról terjedt át az emberekre, bár egyelőre nagyon óvatosan fogalmaznak az illetékesek.

 

Az első holland állattartó megfertőződésére még akkor derült fény, mikor a hatóságok nem is sejtették, hogy a nyércek is fertőzöttek. Később bebizonyosodott, hogy mindhárom vizsgált eset ugyanahhoz a nyércfarmhoz kapcsolódik.

 hirdetes_400x285  

 

A koronavírus először a kínai Vuhan tartományban ütötte fel a fejét. A több milliós Vuhan város piacán étkezésre szánt egzotikus állatokban mutálódott, és onnan került át az emberre. Hivatalosan azonban sosem került megerősítésre, hogy a SARS-CoV-2 képes lenne állatról emberre terjedni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!