Nyitókép forrása: gondola.hu

 

Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

 

Nógrádi György szerint Angela Merkel német kancellár kiválóan menedzselte végig a járványidőszakot. Németországban a betegek 85-90 százaléka felgyógyult, a nyolcezer körüli haláleset pedig kezelhető szint az ország méretéhez és az olasz vagy a spanyol helyzethez képest.

 

Hozzátette: a német kancellár népszerűsége jelenleg közelíti az elmúlt évtizedek kereszténydemokrata vezetésének népszerűségét.

 hirdetes_300x300  

 

Arról is beszélt: július elsején Németország váltja Horvátországot az uniós elnökségben. Mottójuk ambiciózus: közösen ismét erőssé tenni Európát. Stratégiai céljaik között első helyen a koronavírus-járvány megállítása szerepel, ezt követi a gazdaság beindítása – ami kulcskérdés Németországban -, a Brexit következményei, a zöldek klímakövetelései, valamint a migráció – ismertette.

 

Nógrádi György hangsúlyozta: Németország a féléves elnökséget arra használná ki, hogy helyreállítsa „megcsappant tekintélyét” Európában, biztosítsa a gazdasági vezető szerepét, elsősorban Franciaországgal szemben.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!