Nyitókép forrása: WiBV.com

 

New York polgármestere nem kér az amerikai Nemzeti Gárda segítségéből, hogy megfékezzék a napok óta tartó zavargásokat és fosztogatásokat a város utcáin. Bill de Blasio polgármester szerint a Nemzeti Gárda nincs felkészülve egy ilyen bevetésre. A városban szolgáló 36 ezer rendőrt ellenben igen.

 

New York városában jelenleg is 8000 rendőr van állandó jelleggel az utcákon. Nem osztja azonban a polgármester véleményét Andrew Cuomo kormányzó, aki szerintz a New York-i rendőrség nem végezte megfelelően a munkáját, mert nem tudta megállítani az erőszakot.

 

Cuomo szerint a rendőrségnek meg kellett volna különböztetnie a békésen tüntetőket a fosztogatóktól. Mint mondta, a kijárási tilalommal nem a tüntetőket akarják zaklatni.

 hirdetes_300x300  

 

Joseph Lengyel, az amerikai Nemzeti Gárda országos főparancsnoka jelezte, hogy az USA 29 tagállamában illetve Washingtonban a gárda 18 ezer katonáját mozgósították. További 42 ezer főt lefoglal a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos munka.

 

Nem mindegyik város utasítja el a Nemzeti Gárda ajánlatát. Rhode Island kormányzója, Gina Raimondo, miután Providence városában hétfő éjszaka 10 rendőrs súlyosan megsérült a zavargásokban. Feszítővasakkal, fáklyákkal és benzinnel támadták a rendőröket a fosztogatók.

 

CNBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!