Nyitókép: Getty Images

 

A szlovák állampolgárok mától szabadon utazhatnak Szlovéniában – tájékoztatott a külügyminisztérium a honlapján. A szlovén határon sem igazolást, sem negatív koronavírus-tesztet nem kérnek a turistáktól.

 

Az országba nemzetközi vonat- vagy buszjárattal továbbra sem lehet beutazni, viszont a légi közlekedés három reptéren engedélyezett.

 

 hirdetes_300x300  

„2020. június 8-tól Szlovákia polgáraira nem vonatkozik a kötelező karantén, az országba való belépés pedig nincs korlátozva“

 

– tájékoztatott a külügyi tárca.

 

Az országban néhány óvintézkedés továbbra is érvényben van. Például a belső helyiségekben továbbra is szájmaszkot kell viselni, főleg azokon a helyeken, ahol nem tudják biztosítani a 1,5 méteres távolságtartást. Emellett továbbra is érvényben marad a kézfertőtlenítés, 200 fő felett pedig nem gyülekezhetnek.

 

Az országban nyitva van az összes hotel és szálláshely, a wellness- és fitneszközpontok, uszodák, fürdők, tornatermek, egészségügyi létesítmények, boltok, hivatalok, múzeumok, galériák és iskolák. Viszont a diszkók és az éjszakai bárok továbbra is zárva tartanak.

 

Május 12-től három reptéren engedélyezett a nemzetközi és a belföldi járatok közlekedése – Ljubljanában, Mariborban és Portorozsban. A tengeri közlekedés számára a Koper és a Piran kikötő áll rendelkezésre.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:
Címkék: Szlovénia utazás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!