Nyitókép: Budapest, 2019. június 11., A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsolt kapitányi hídja, miután kiemelték a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
MTI/Mohai Balázs

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán tette közzé az információt, hogy már tervezik, ősszel pedig várhatóan fel is avatják azt az emlékművet Budapesten, melyet a Hableány sétahajó balesetének következtében elhunytak emlékére állítanak.

 

Szijjártó beszámolt, hogy Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel történt telefonos egyeztetésén elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezés erőfeszítéseiért.

 

A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért.

 

 hirdetes_810x300  

írja Szijjártó, aki hangsúlyozta, a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán Magyarország az elektromos autóipar európai fellegvárává vált.

 

Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT tagságát, valamint szorgalmazzuk az Európai Unió és Korea közötti beruházásvédelmi megállapodásól szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését.

 

zárta bejegyzését a külügyminiszter.

 

Ma reggel telefonon tárgyaltam Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel. Köszönetet mondott Magyarországnak az egy…

Gepostet von Szijjártó Péter am Montag, 8. Juni 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!