Nyitókép: TASR/AP

 

Ki ne ismerné a boldog órát vagy az ún. happy hour-t, amikor a vendég egy sör vagy bármilyen más ital árán kettőt kap? Nos, ez a kedvezményes italozás a koronavírus előtti időszakra volt jellemző.

 

Belgiumban, ahol a sörkultúra felkerült az UNESCO szellemi kulturális világörökségének listájára, úgy döntöttek, eljött az ideje annak, hogy a happy hour-t helpy hour-ra, vagyis segítő órára változtassák.

 

 hirdetes_810x300  

Belgiumban ezen a héten újra kinyithattak a bárok és az éttermek, amelyek a koronavírus-járvány miatt három hónapig voltak zárva.

 

A belga kávéházak szövetsége, a Fedcaf ezért úgy döntött, felszólítja a belgákat arra, támogassák a kedvenc kávézójukat, bárjukat azzal, hogy egy italt vesznek, de két ital árát fizetik meg.

 

„Most, hogy a kávézók és a bárok több hónapnyi zárva tartás után kinyitottak, eljött az idő, hogy az emberek viszonozzák a kedvességüket“

 

– jelentette ki a belga kávéházak szövetsége abban a propagációs kampányában, amelyben a happay hour-nak a helpy hour-ra való megváltoztatását kérik.

 

A belgák biztosan nem örülnének, ha eltűnnének a kedvenc kávézóik

 

Belgiumban hétfőtől ugyan megnyithattak a bárok és az éttermek, de csakis szigorú feltételek mellett fogadhatnak vendégeket. A Fedcaf elnöke, Diane Delen szerint a kemény óvintézkedések miatt a kétharmadával fog csökkeni a bárok és az éttermek látogatottsága.

 

A helpy hour kezdeményezés célja, hogy megsegítse azoknak a bároknak, kávéházaknak, éttermeknek a tulajdonosait, akik a koronavírus okozta sokkból próbálnak észhez térni.

 

„Nem hinném, hogy a belgák örülnének annak, ha eltűnnének a kedvenc kávézóik és bárjaik“

 

– mondta Delen, majd hozzátette:

 

„ez egy ideiglenes megoldás, mellyel a csődlavinát szeretnénk elkerülni. Ha minden visszatér a normális kerékvágásba, a vendégek újra boldogok lesznek, hiszen a boldog órák is visszatérnek“.

 

A szövetség szerint a 12 ezer belga kávéház közül minden bizonnyal a fele nem fogja túlélni a válságot.

 

A happy hour-ral ellentétben – aminek az elejét és a végét a bár tulajdonosa határozza meg – a helpy hour a vendégtől függ, vagyis a vendég bármikor felkínálhatja a felszolgálónak azt, hogy egy ital helyett kettőnek az árát fizeti meg.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!