Sára, Márió
  • HUF: 359.72
  • USD: 1.21
  • -1 °C
  • 6 °C
Külügyek

Megfertőződtek a Nemzeti Gárda tagjai a rendőri erőszak elleni tüntetéseken

A tömeges tüntetésen a társadalmi távolságtartás ajánlott előírásait képtelenség volt betartani.

Nyitókép: Getty Images

 

A Nemzeti Gárda tartalékosai megfertőződtek Washingtonban a rendőri erőszak elleni tüntetéseken – jelentette be közleményében Brooke Davis ezredes, a Nemzeti Gárda fővárosi irodájának szóvivője.

„Megerősítjük, hogy a washingtoni Nemzeti Gárda tagjai között pozitív vírusteszteket azonosítottunk”

 

– olvasható a közleményben, amely mindazonáltal „műveleti biztonságra” hivatkozva nem részletezte, hogy a gárda hány tagjánál diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést.

 

A szövetségi fővárosban a múlt héten erőszakba torkolló tüntetéseken a Nemzeti Gárda mintegy 1700 tartalékosát mozgósították a rend fenntartására. A tüntetések, amelyek sok helyütt, így Washingtonban, nem voltak mentesek az erőszaktól, George Floyd afroamerikai férfi erőszakos rendőri fellépés miatti halála kapcsán robbantak ki.

 

A rend fenntartására kivezényelt gárdisták ugyan viseltek szájmaszkot, de a tömeges tüntetésen a társadalmi távolságtartás ajánlott előírásait képtelenség volt betartani. Több járványügyi szakértő is arra figyelmeztetett korábban, hogy a tömeges tüntetéseken megugorhat a koronavírus-fertőzöttek száma.

 

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti adatai szerint 24 óra alatt – hétfő estétől kedd estig – az Egyesült Államokban 800 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 nevű betegségben, vagy a fertőzés egyéb szövődményeiben. Ezzel a járvány amerikai halálos áldozatainak száma 111 ezer 750-re emelkedett. A diagnosztizált vírusfertőzöttek száma csaknem kétmillió. Ugyanakkor 518 ezer fertőzöttet nyilvánítottak teljesen gyógyultnak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket