Nyitókép forrása: bbc.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a koronavírus-járvány új lendületet kapott, tekintve, hogy a csütörtöki napon rekordszámú új fertőzöttet vette nyilvántartásba a világon.

 

Csütörtökön világszerte 150 ezer fővel nőtt a fertőzöttek száma a WHO szerint, amely az eddigi legnagyobb egy nap alatti ugrás a járvány történetében.

 

„A világ egy új, veszélyes fázisba érkezet”

 

 hirdetes_400x285  

fogalmazott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója, hozzátéve, hogy a vírus továbbra is gyorsan terjed, továbbra is halálos, és sok ember kiszolgáltatott helyzetben van.

 

A járvány kitörése óta 8,53 millió igazolt fertőzés történt a világban, közülük 453 834-en nem élték túl a kórt.

 

Jelenleg az amerikai kontinens a legfertőződöttebb része a világnak, de vészjóslóan gyarapodnak a fertőzéses esetek Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten is. Különösen rossz a helyzet Brazíliában. A dél-amerikai országban egyetlen nap alatt 1230 embert vitt el a COVID-19, és a fertőzöttek 12 százaléka az egészségügyben dolgozik – tehát ott az egészségügyi rendszer is az összeomlás szélén táncol. Brazíliában eddig 978 ezer fertőzést regisztráltak, a halálesetek összesített száma 47 748.

 

Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.