Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 12 °C
Külügyek

Románia-szakértő: a román államfő ismételten megmutatta, hogy magyarellenes

Ezúttal a a Kübekháza és Óbéb közötti közúti határátkelő létesítése szúrta a szemét

Nyitókép: A képen Klaus Iohannis román államfő/Forrás: hirado.hu

 

Az új román-magyar határátkelő létesítésének megakadályozásával Klaus Iohannis román államfő ismételten megmutatta, hogy magyarellenes – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 

Klaus Iohannis a Kübekháza és Óbéb (Beba Veche) közötti közúti határátkelő létesítéséről elfogadott törvény ellen emelt alkotmányossági óvást – fűzte hozzá.

 

Mindezt annak ellenére, hogy a bukaresti képviselőház 305 igen szavazat, 1 tartózkodás és 1 nem szavazat mellett elfogadta, hogy a román kormány kezdjen diplomáciai tárgyalásokat Magyarországgal a magyar-román-szerb hármas határnál található új nemzetközi határátkelőhely létrehozásáról – emlékeztetett a szakértő.

 

Mint elmondta, az államfő szerint azért sérti a román alaptörvényt a képviselőház által megszavazott törvény, mert általa a parlament beavatkozik az államfő és a kormány hatáskörébe.

 

Klaus Iohannis azzal is érvelt, hogy az ügymenet nem megfelelőképpen zajlott, véleménye szerint a törvény szabályozásra csak a két külügyminisztérium közötti egyeztetések, a határátkelőhely megvalósíthatóságának vizsgálata és az ő tájékoztatása után kerülhetett volna sor – ismertette Pászkán Zsolt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket