Nyitókép: Reuters

 

Megnyílt hétfőn az elhíresült kutyahúsfesztivál a délnyugat-kínai Julinban annak ellenére, hogy a kínai kormány kampányt hirdetett az állatok jólétének védelmére és azért, hogy csökkentse az új-koronavírus-járvány által előtérbe került közegészségügyi kockázatokat.

 

Az évente megrendezett tíznapos fesztivál több ezer látogatót vonz a városba, sokan közülük azért érkeznek, hogy ételkészítés céljára vásároljanak a ketrecekben sűrűn összezsúfolt állatokból.

 

 hirdetes_810x300  

„Remélem, hogy Julin az állatok érdekében, de az emberek egészsége és biztonsága érdekében is meg fog változni”

 

– hangoztatta Peter Li, a Humane Society International állatvédő csoport kínai szakembere.

 

Hatalmas közegészségügyi kockázatot jelent az, hogy engedélyezik a tömeges rendezvényeket a kutyahús kereskedelmére és fogyasztására zsúfolt piacokon és éttermekben egy fesztivál nevében – tette hozzá a szakember.

 

A koronavírus, amely a feltételezések szerint a denevérektől eredve lépett át egy közvetítő állat révén az emberre egy vuhani piacon, arra kényszerítette Kínát, hogy átértékelje az állatokkal való kapcsolattartását, és a kormány bejelentette, hogy betiltja a vadállatkereskedelemt.

 

Áprilisban Sencsen volt az első város Kínában, amely betiltotta a kutyahús fogyasztását. A mezőgazdasági minisztérium a kutyákat az élőállat kategóriából átsorolta a házikedvenc kategóriába, de egyelőre nem világos, hogy ez miként hat a julini kutyahús-kereskedelemre.

 

Csang Csian-csian állatvédő aktivista szerint csak idő kérdése a fesztivál betiltása.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!