Nyitókép: MTI Fotó/Molnár Edvárd/archív

 

Minimum megduplázza eddigi parlamenti helyeit a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), a korábbi négy helyett nyolc-kilenc képviselői mandátummal számol a párt – mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Jelezte, még várják a vasárnapi parlamenti, a vajdasági tartományi és az önkormányzati választás végleges adatait, de úgy tűnik, hogy történelmi eredményt értek el.

 

Pásztor István kiemelte: tartományi szinten az eddigi hat helyett 11 képviselőjük lesz, és a párt közel 80 százalékkal, 109-ről 172-re növelte önkormányzati képviselői számát.

 hirdetes_810x300  

 

Mint mondta, a választáson eddigi koalíciós partnerük, a Haladó Párt is ellenfél volt, ennek megfelelően voltak súrlódások az elmúlt hetekben a két párt között, azonban a választás utáni hétfőtől újra azon gondolkodott mindenki, hogy hogyan tovább. A VMSZ arra készül, hogy folytatja a már hat éve tartó együttműködést a Haladó Párttal.

 

A VMSZ választási sikerének nemzetpolitikai relevanciája is van, és erősíti a határon túli magyar politizálást – értékelt Pásztor István.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!