Nyitókép forrása: dailymail.co.uk

 

Legalább hárman az életüket vesztették egy Glasgow-i késes támadásban. Jelentések szerint az incidensre a legnagyobb skóciai város egyik szállodájának lépcsőházában került sor. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, a gyanúsítottat agyonlőtték.

 

Terrorcselekménynek minősítette a rendőrség az angliai késeléses támadást

 

A Dailymail közlése szerint a szóban forgó szállodát migránsok elszállásolására használták.

 hirdetes_300x300  

 

A BBC azt írja, hogy legalább hatan kerültek késtől szerzett sebesülések miatt kórházba, az egyikük rendőr, akinek állapota „stabil, de kritikus”.

 

Fotó forrása: BBC.com

 

A rendőrség felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a Park Inn Hotel szálloda környékét.

 

Az egyik szemtanú szerint a harmadik emeleti recepció vérben úszott, majd a földszinten két embert talált hasi sérülésükkel, az életükért harcoltak levegőért kapkodva.

 

„Láttam egy földön heverő, afrikai származású férfit, cipő nélkül, lyukkal a hasán. Nem tudom, hogy lőtt vagy szúrt sebe volt-e”

 

mondta a szemtanú.

 

Fotó forrása: dailymail.co.uk

 

A Dailymail szerint a rendőrség súlyos incidensként kezeli az ügyet, és fél mérföldes sugarú körben kordonnal zárta le a városközpontot. A portál helyszíni videókra hivatkozva azt írja, hogy miután lelőtték a feltételezett elkövetőt, egy másik férfit bilincsbe verve vittek el a rendőrök a helyszínről.

 

Egy másik szállodában tartózkodó tanú a következőképp írta le a történteket:

 

„Hangzavar volt, egy nő sikoltozott, egy férfi segítségért kiáltozott, de az ablakból nem lehetett látni, hogy mi történt. Lementem a lépcsőn a földszintre, láttam, hogy a recepció úszik a vérben, a recepcióst pedig leszúrták a pult mögött. Mikor kimentem az előtérből, láttam, hogy egy másik recepcióst is leszúrtak.”

 

Fotó forrása: bbc.com

 

Fotó forrása: bbc.com

 

Fotó forrása: dailymail.co.uk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!