Nyitókép: TASR/AP

 

Az elmúlt 24 órában Csehországban 305-tel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. Ez április eleje óta a legmagasabb napi növekedés. Az epidemiológusok azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy szó sincs a járvány második hullámáról. Csehországban jelenleg 11 604 fertőzött van.

 

A fertőzöttek számának megemelkedése minden bizonnyal összefüggésben áll a Karviná járásban folyó intenzív teszteléssel. Csehországban jelenleg ezt a régiót sújtja leginkább a vírus, a második leginkább érintett terület a szomszédos Frýdek-Místek járás.

 

 hirdetes_300x300  

Jarmila Rážová cseh tiszti főorvos szerint a hivatalok jelenleg tíz gócponttal foglalkoznak, de a vírus terjedését ellenőrzés alatt tudják tartani.

 

„Összességében véve a járványügyi helyzet nagyon jó, nincs szó a fertőzés tömeges ellenőrizetlen terjedéséről“

 

– mondta Ladislav Dušek, az Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának igazgatója, majd hozzátette, hogy az elmúlt napokban kicsit sokkoló volt a fertőzöttek számának megnövekedése, de ezek az esetek összefüggenek az ismert gócpontokkal.

 

A Morva-széléziai kerületben – amelynek a két fentebb említett járás is a része – jelenleg 2 644 fertőzött van, míg Prágában 2 506.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!