Nyitókép: ekathimerini.com

 

A görögök a nyári üdülési szezon elindítására készülnek, ám a koronavírus további terjedése miatt óvintézkedéseket vezetnek be a turisták számára.

 

A legfontosabb óvintézkedést július 1-jétől lép érvénybe, és lényegében mindenkit karanténnal fog fenyegetni. Tehát a Szlovákiából érkező turisákat is.

 

 hirdetes_400x285  

Júliustól mindenkinek, aki Görögországba készül, ki kell töltenie egy nyomtatványt, mégpedig legkésőbb 48 órával az érkezés előtt.

 

A nyomtatványban minden turistának be kell írnia, hogy honnan jön, milyen módon, és a járat számát is fel kell tüntetnie. A görögöket ezenkívül az is érdekelni fogja, hogy az országban hol fogunk tartózkodni és mennyi ideig.

 

A nyomtatványt kötelező lesz felmutatni a reptéren, illetve a határokon. A nyomtatványon a kigenerált QR-kód lesz a fontos, amit a turistának vagy a mobiljában, vagy egy kinyomtatott papíron kell felmutatnia, az egészségügyi alkalmazottak pedig ennek a kódnak a segítségével fogják tudni ellenőrizni a nyomtatványban kitöltött adatokat.

 

Ezután már csak rajtuk múlik, hogy az illető turistát probléma nélkül továbbengedik-e vagy sem. Amennyiben valami nem fog stimmelni, illetve valakit találomra kiválasztanak, annak alá kell vetnie magát a koronavírus-tesztnek. A koronavírusteszt eredményéig pedig kötelezően karanténban kell maradnia Görögországban.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.