Nyitókép: SITA/AP

 

Rastislav Maďar cseh epidemiológus szerint bizonyos körülmények között kockázatos lehet a szájmaszk viselete.

 

Csehországban júliustól már csak a gócpontokban lesz kötelező a szájmaszk viselete. Az óvintézkedések feloldása a belső helyiségekre és a városi tömegközlekedésre is vonatkozik, kivételt képez a metró, illetve az egészségügyi és szociális intézmények, ahol a szájmaszk viselete továbbra is kötelező lesz.

 

 hirdetes_400x285  

Egészségügyi problémák jelentkezhetnek

 

Rastislav Maďar epidemiológus szerint a szájmaszkviseletet illetően azért változtattak a szabályokon, mert az egyre melegedő időjárás miatt a zárt helyiségekben egészségügyi problémák jelentkezhetnek az embereknél. Például elájulhatnak vagy nehéz légzés léphet elő, ami a szakember szerint rosszabb, mint a koronavírussal való megfertőződés.

 

Csehországban már csak a metrón lesz kötelező a szájmaszk viselete, ugyanis a metrókban légkondicionáló van, ami jelentős métékben cirkulálja a levegőt.

 

A tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk viselete önkéntes alapon fog működni.

 

„Aki akarja, az nyugodtan felteheti a szájmaszkot. Aki nem akarja és be tudja tartani a kétméteres távolságot, annak nem kell viselnie. Jobb, ha az ember nem a telített járatokra száll fel és inkább megvárja a következőt“

 

– jelentette ki Maďar.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.