Nyitókép forrása: 112.interantional

 

A donbaszi katonai konfliktusban hivatalosan eddig 3094 ukrán katona esett el, további 12 ezer pedig megsebesült – hangzott el az EBESZ csütörtöki online fórumán, amely az ukrán válsággal (is) foglalkozott. Az ukrán hadsereg főparancsnoka, Leonyid Holjopatyuk elmondása szerint a donbaszi konfliktus egy „Oroszország által kiprovokált háború”.

 

„Hazámnak súlyos árat kell fizetnie a függetlensége és területi egysége megőrzéséért az orosz agresszióval szemben. Az Oroszországgal vívott fegyveres konfliktus eddig 3094 ukrán katona életét követelte, 12 ezer pedig megsebesült”

 

fogalmazott Holjopatyuk. Kiemelte, a civil áldozatok száma 3353 fő, és további 7000 civil sebesültről van tudomásuk. 1,8 millió ukrán állampolgárnak kellett elhagynia otthonát a harcok miatt.

 

 hirdetes_300x300  

Az ukrán katonai konfliktus 2014-ben robbant ki, miután Oroszország annektálta a Krím-félszigetet. Kelet-Ukrajnában azóta két, oroszok által támogatott szeparatista csoport egyoldalúan kikiáltotta a Donyeckben és Luhanszkban saját „független népköztársaságát”. Ezeket az „országokat” sem Kijev, sem a nemzetközi közösség (Oroszország kivételével) nem ismeri el.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!